Общество

Разказвачи на „Коледна приказка”

12434572_10205878458821710_1642680161_nАнна Манова

Коледа е дълго чакано време от годината. Вълшебно време. Заедно с него като в приказките се появява по някой добротворец, които държи ключа към благотворителността и е заинтересован от съдбата на ближния. Това прави Любомир Стамболийски. За втора година той е „разказвач” на „Коледна приказка”. Тя има за цел да подари надежда на деца, лишени от родителска грижа. Кампанията продължава повече от месец като се събират средства и дарения в БЧК. И неин логичен завършек е концерт, който освен че е благотворителен е и израз на благодарност, към всеки, които е решил да отдели средства и да се включи.

Концертът се състоя на 21.12.2015 година в читалище – паметник „Отец Паисий – 1895 г”, а в него взеха участие Ивана Христова, танцово студио „Кати денс”, „Палакарийче”, „Белчинче”, Меги Александрова, Крум Крумов, Мариян Гребенчарски и Александра Майдавска.

12434489_10205878458781709_605825081_n„Лично за мен, концертът мина добре. Винаги очаквам повече, но като цяло съм доволен. Опитахме се да разчупим малко стреотипа като вкараме неща, рядко срещани на концерт. Това с презентацията в началото мисля, че ни се получи. Също организацията беше много сериозна и успяхме да подготвим всичко, което бяхме предвидили. Участниците бяха, много дисциплинирани и се раздаваха на макс”, обясни Любомир Стамболийски. Като той поясни, че все още не са отворили кутиите с даренията и не знаят каква е събраната сума. Предвижда се това да се случи в първите дни на новата година. „След като видим какво е количеството на даренията ще търсим дом. Миналата година изпратихме в Роман, Враца и Самоков. Тази година също може да дарим на някой от тези домове. С парите все още се чудим какво да правим. Миналата година закупихме хранителни продукти и направихме пакети за децата от домовете. Всяка година децата от Враца ходят на море за няколко дни. Чудехме се дали да не дарим парите на дома и те да помогнат за тази екскурзия, но все още не сме решили със сигурност”, обобщи Стамболиийски. Надеждата е сумата да надхвърли миналогодишната от 1436, 79 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close