ОбществоРегионалниСамоков

Разделителни колчета ще бъдат монтирани на пътя София – Самоков

„Самоков 365“

 Нова мярка, свързана с безопасността на пътния участък София – Самоков, предвиждат от АПИ. Това стана ясно от провелата се вчера среща – разговор между граждани и екип на Агенцията в Панчарево.

Допълнителни пътни знаци на участъците от пътя София – Самоков с разрешено изпреварване и разделителни колчета там, където опасността от инцидент е най-голяма обсъдиха председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов и кметовете и жителите на Панчарево, Кокаляне и Бистрица. Мерките за повишаване на безопасността на движението по пътя София – Самоков ще бъдат изпълнени до три седмици, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Припомняме, че подобна мярка бе предприета миналата година на пътя през Кресненското дефиле като статистиката сочи, че броят на инцидентите там значително е намалял.

Предстои и обновяване на маркировката и премахване на избуялата крайпътна растителност за по-добра видимост за шофьорите.

Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец. До два месеца предстои да бъде обявена обществената поръчка на инженеринг – изработване на технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи. През есенно-зимния сезон ще се изберат изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, както и да се сключат договорите с избраните изпълнители. През 2024 г. при готов проект и издадено разрешение за строеж ще може да започне основният ремонт на трасето. Със Столичната община ще се съгласуват местата на спирките на градския транспорт.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close