ОбществоРегионалниСамоков

Раздадоха курбан и събраха дарение за църквата в Гуцал по повод Илинден

„Самоков 365“

Традиционният курбан по случай църковния празник Илинден тази година бе организиран на 26.07.2020 г. /неделя/ в село Гуцал. Подготовката за него започна от предния ден и продължи в ранни зори в неделя. Лошото време не успя да уплаши доброволците, които участваха в неговото приготвяне.

Бяха раздадени 188 котлета с курбан за здраве. Общият приход от раздадения курбан за храм “Свето Възнесение Господне” е 2821 лева, а направените разходи са на стойност 1919 лв. за закупуване на необходимите продукти за неговото приготвяне. Остатъкът от сумата в размер на 902 лв. остана за храма. Към тях бяха прибавени и индивидуални дарения, както и наличното в кутията, поставена пред църквата. Общата сума, събрана за храм „Свето Възнесение Господне“, е 1508, 20 лв.

Основна цел, която бе поставена на предния курбан бе да бъде подменена инсталацията на храма и дограмата. След двата курбана наличната сума от тях е 2858,65 лв. Добрата новина дойде след раздаването на курбана, когато бе направено дарение от 1 000  лв., с което сумата за нова дограма е налична и предстой нейното изработване.

„Благодарим за активното участие в подготовката на курбана и пожелаваме на всички здраве и отново да се включат в организацията на следващия курбан в село Гуцал. Специални благодарности на дарителя, който спомогна да се събере сумата за планувания ремонт на храма“, сподели кметският наместник на селото Ангел Христов.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close