Обща категорияОбществоРегионални

Радуилската група за автентичен фолклор със златен медал от национален фестивал

Елена Кръстева

Достойното представяне на групата за автентичен фолклор при пенсионерски клуб “С вяра и надежда”, село Радуил. Групата се класира на първо място и спечели златен медал и диплом от Националния фестивал за автентичен фолклор „Песни в полите на Балкана”. Той се проведе на 30.06.18 г. /събота/ в село Жълтеш, Габрово. Впечатляващо беше и участието на дуета Дамянка Воденичарова и Велика Стоименова, които се изявиха отлично на сцената.

В полите на Балкана на прохладната сцена, украсена с разцъфнали цветя и заобиколени от свежест и зеленина, се качиха гласовитите жени, пременени в своите невероятни носии. Изпълненията им ехтяха в пространството и събудиха възхищението и вниманието на всички присъстващи, които с известна доза нескрито любопитство разглеждаха автентичните костюми на жените, които са изцяло ръчна изработка, дело на баби и прабаби.

Изказваме своята благодарност към организаторите на фестивала и на НЧ „Светлина”, с. Жълтеш за високата оценка, за добрата организация и топлия прием. А на групата по автентичен фолклор пожелаваме да са живи и здрави и да продължават все така неуморно да поддържат неугасващ духа на песните и фолклора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close