ЗлободневноРегионалниСамоков

Радостина и Румен, близките на прегазената жена: Той е убиец за нас! Не вярваме в самоковската съдебна система!

Обмислят протест тази сряда

Анна Манова

Радостина Димова и Румен Иванов са двойка на сцената и в живота. За повечето хора имената им са свързани с познатия дует „Пирин”.  От няколко дни обаче те са изправени пред сериозно изпитание – да се борят за живота на близък човек, пометен от дрогиран шофьор. Разочаровани са от решението на Районния съд, станало ясно вчера и планират протест тази сряда.

Случката от 12 юни, в която главно действащо лице е 24 – годишният Виктор Делигълъбов,  премазал с джипа си жена от „Синята зона”, потресе множество хора. Това е майката на Радостина – Недялка Джикова. Тя попада под гумите на тежката кола неколкократно, докато шофьорът дори не си дава сметка за това, извършвайки поредната маневра. Дрогиран и то на метри от Районното управление. Следва задържане за 72 часа, а след изтичането им постановлението на Районния съд е – домашен арест и нанесена средна телесна повреда. Решението на съда не е окончателно. Според адвоката му Христо Ботев направеният наркотест, отчел преди това употреба на кокаин и марихуана,  не е достатъчно сигурен.

„Просто съм без думи. Потресена съм как в 10:30 часа може някой да е надрусан до козирката и да кара кола. Доколкото разбирах той не помни, че е бутнал нещо. Това нещо е човек. Той минава през майка ми няколко пъти. Премазва я. Това не му е първо провинение. В момента майка ми се намира между живота и смъртта, а той е под домашен арест. Това е шокиращо! Не вярвам в правосъдната система на местно ниво, имаме съмнения за корупция. Тук всичко е тиня. Това означава, че всеки един убиец може да се разхожда на свобода. За нас той е убиец!”, сподели пред „Самоков 365” дъщерята на пострадалата Радостина Димова.

До момента състоянието на 50-годишната Недялка Джикова е без промяна, тя е поставена на командно дишане.

Наблюдаващ прокурор по делото е Емил Трендафилов, именно от него семейството разбира за наложената мярка на 24-годишния мъж, станала ясна във вчерашния ден. През 2017 година същият прокурор повдига обвинение срещу него за употреба на наркотици и шофиране. Младежът две години се укрива в Холандия. На 10 юни Виктор се завръща в Самоков, а два дни по-късно помита с наета под наем кола жена в центъра на града.

В семейството на пострадалата жена се пораждат множество въпроси. Сред тях са защо след като бащата на момчето е присъствал в момента на трагичния инцидент се укрива и не дава показания. Ако 24-годишният мъж наистина не е разбрал какво е направил, защо след броени минути се е върнал обратно на същото място. Питат се също защо не им се предоставят видеозаписи от случката, те са наясно че има такива. В хода на разследванията научават, че камерата на РУ- Самоков не работи. И къде са част от личните вещи на пострадалата жена, които са били с нея в линейката до столичната болница.

„Всичко това, което се случи е голям срам за самоковската полиция и за районната прокуратура. Това ли е единственото решение? Съмняваме се в корупция в самоковската съдебна ситема. Докога ще се крием? Докога ще се случват такива безчинства? И всички ние ще се молим подобни момченца да не се надрусат и да не ни убият. Нека проявим гражданско самосъзнание и да сложим край на това. Отправям апел към всички, които са били свидетели да инцидента да дойдат, да разкажат, да не се страхуват. Тепърва ще ни трябват очевидци. Нека някой ако има запис да ни го предостави, не бъдете съучастници в престъплението”, апелира Румен. Плануват и мирен протест, за сега той е насрочен за 17 юни /сряда/.

„Искаме това да е последният такъв случай. Ще се борим за това. И това момче да получи доживотен затвор!”, заключи Радостина.

 

 

Related Articles

One Comment

  1. Много съжалявам! Дано жената оздравее!
    Задължително трябва да се поиска пострадалата /чрез повереник/ да се включи още в предварителното производство! Пострадалият от умишлена тежка телесна повреда има и допълнителни права по отношение на съдействието и обезщетението, които може да получи. Тези права са уредени в Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close