Слайд категория

Радостина Иванова – „Събеседник по желание”

sybesednik po jelanieКлуб „Събеседник по желание” при Младежки дом – Самоков, не замлъква за дълго. На 19 май събеседник по желание бе осмокласничката от СОУ „Отец Паисий” – Радостина Иванова, чиито рисунки, скици „млад дизайнер”, стъклопис красяха стените в залата на институцията. Бяха представени и творби – приложно изкуство, а върху две масички на сцената бяха намерили място грамотите на младото момиче от конкурси по изобразително изкуство и нейни стихове.

Първата изложба на момичето откри отговорникът на Младежкия дом – Латинка Щъркелова. Тя направи, типично в нейн стил, артистично изказване, с което обхвана и разясни цялата идея на събитието. Латинка Щъркелова не пропусна, преди да даде думата на водещата – Вероника Георгиева, да спомене, че първата водеща на клуба е била Зоя Станкова – репортер в „Самоков 365”. Бяха изказани благодарности към представителите на медиите, а изявата на Радостина уважиха не само нейните родители, роднини, приятели, съученици, но и гости от ОУ „Христо Максимов”, преподаватели от СОУ „Отец Паисий”, педагогическият съветник – Румяна Гамалова и директорът – Лиляна Минкова.

От разговора с момичето разбрахме, че желае да бъде дизайнер и също така да завърши школа за манекени. Грамотите си запова да събира от четвърти клас. Любимият и художник е Христофор Пейчев, от който тя се вдъхновява и както самата сподели, е нейн модел за подражание. Любимият и писател е Уилям Шекспир, а любимата творба „Ромео и Жулиета”. Радостина сподели с гостите в залата още доста свои любими неща, за които водещата ловко я питаше, също спомени от ранните си детски години.

На всички ни стана ясно, че човекът, развил таланта й в сферата на изобразителното изкуство е Лалка Чавдарова, нейната преподавателка в училище. А по отношение на стъклописа, важна роля заема Пенка Боянова, изявена художничка, от школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”. За приложното изкуство идеите си развива сама и без чужда намеса. А когато иска да изрази себе си, пише стихове, които са най-точното описание на емоциите и чувствата й.

На отправения към него въпрос, Христо Христов отвърна с това, че всичко е въпрос на бъдеще. Самата Радостина отправи като послание към всички да преценяват силите си, да си набележат цел и да се стремят към нея.

Няколко от хип-хоп групите при Младежкия дом поздравиха гостите. Ивелина Славеева изпя две песни, а Вероника Георгиева и Любен Михайлов се отдадоха на страстно танго на сцената. Латинка Щъркелова поднесе подарък – някои от книгите на Христо Христов и Христо Ярловски.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close