Политика

Радослав Стойчев: „Призовавам хората да гласуват разумно”

Анелия Балабанова

Досегашният народен представител Радослав Стойчев е трети в листата на представляваната от него партия за 26 МИР – София област и ще се бори за втори депутатски мандат. Има реални шансове за такъв с оглед позицията, на която се намира и възможността за мажоритарен избор. Още преди обяд той отиде до урната в СУ „Отец Паисий”, където гласува и даде своя вот. Непосредствено  след като пусна своята бюлетина в 28 секция му зададохме няколко въпроса, свързани с конфигурацията на бъдещото Народно събрание и политическа обстановка като цяло. Изненадващи ли бяха тези избори за партиите и до какво ще доведат? Вижте отговора от първо лице.

Г-н Стойчев, за какво гласувахте на тези избори?

Гласувах за това, което един месец представяме пред хората и искаме да направим – промяната в България. Промяна за един достоен и справедлив живот на всички българи – ученици, работещи и възрастни хора.

Смятате ли, че промяната реално може да се случи и след тези избори България ще има едно стабилно и действащо правителство?

Да, считаме. Затова партията, която представлявам се явява с тази програма и с тази платформа на  изборите. Убедени сме, че с усилията, които ще положим и с програмата, изготвена от нашите експерти нещата ще се случат.

Като народен представител в 43 НС смятате ли, че партиите бяха подготвени за тези избори?

Не съм много сигурен, че бяха подготвени, но такава беше ситуацията и политическата обстановка. Така, че те трябваше да се нагодят към тези избори и да се случат.

Мнозина експерти и анализатори предричат нов вот през есента. Дали това е възможно?

Очакванията са ми хората да бъдат разумни и да излязат да гласуват по съвет – така, както ги кара отвътре. Оттам нататък ситуацията, съобразно волята на избирателите и обстановката в страната ще очертае какво ще се случва след утрешния ден-дали ще има нови избори, стабилно правителство и кой ще ги направи. Всичките тези неща и евентуалните конфигурации ще се случат след като разберем резултатите от вота.

В личен план как си представяте живота след 26-ти март? Сценарий А ако за втори път сте народен представител и сценарий Б ако не сте.

При първия сценарий, в личен план ще бъде отново тежко за моето семейство, тъй като ще се виждаме много рядко. При сценарий Б, ако не стана народен представител имам изградена професионална история. Професия, която не е за пренебрегване, така че мога да се реализирам дори да не съм народен представител.

Появиха се шеговити твърдения във връзка и със смяната на времето, че ако българите не направят днес разумен избор ще се върнат не един час напред, а 50 или десетки години назад. Възможно ли е това да се случи?

Не 50, а и 27 години назад да се върнем пак няма да е добре за държавата. Зависи какво се има в предвид под тези 50 години. Може да се погледне от различни страни така, че да не спекулираме с това нещо. По-важно е да осмислим какво би се случило ако не се гласува и ако хората забравят демократичното си право да подадат своя глас и изберат своите народни представители.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close