ОбществоРегионални

Радослав Кърнолски завоюва купа „Самоков”

Самоков 365

В петък 22-ри ноември се проведе 9-тото издание на купа „Самоков” по борба. Сили премериха 207 участници от 20 отбора във възрастови групи кадети, юноши, момичета и кадетки. Участие взеха най-силните центрове по борба в страната, както и представители на националните отбори на Гърция и Сърбия.

За пореден път купа „Самоков” се доказа като най-силния и значим турнир за подбор и селекция на националните отбори в тези възрасти. Имайки предвид голямата конкуренция на участниците, можем да бъдем доволни от представянето на състезателите по борба от БК „Рилски спортист”. Показаното по време на състезанието дава надежда, че клубът може да бъде спокоен и уверен за бъдещето. Радослав Кърнолски /кат.42 кг./ спечели първо място при кадетите и стана носител на купа „Самоков”. Второ място в същата възрастова група завоюваха Андон Стефанов /кат.55 кг./, Добрин Даркев /кат.65 кг./, Атанас Терзийски /кат.80 кг./, Ангел Чолев /кат.92 кг./ и Валентин Валентинов /кат.110 кг./. Радослав Александров стана 3-ти в кат.48 кг.

Наталия Димитрова /кат.57 кг./ се нареди на призовото 3-то място при кадетките. С отличия при момичетата се окичиха Илинка Стефанова и Виктория Иванова, които са съответно втора и трета в  категория 42 кг. Трети се класираха също Валентина Михова /кат.50 кг./, Габриела Сичанова и Николета Ефтимова в кат.54 кг. Десислава Иванова /кат.54 кг./ стана победител и носител на купата за най-техничен състезател. Борислав Василев завоюва победата при юношите в кат.87 кг.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close