Култура

Радослав Генев представя самостоятелна изложба в София през септември

Анна Манова

Самоковският художник Радослав Генев ще представи своя изложба на живопис. Това е шеста самостоятелна изява за твореца, който ще представи 25 картини в софийската галерия „Арт 36”, намираща се на ул. „Славянска” 40.  Изложбата ще бъде подредена на 2 септември от 18:00 часа и ще остане отворена за посетители до 16 септември включително. Радослав Генв

Името на Радослав Генев е познато в творческите среди в Самоков, както и извън него. Многократно той е доказал безспорния си талант на бялото платно, което бързо претворява в красиви картини.

Радослав е един от младите творци в Самоков и ако кажем, че е носител на традициите на града на зографите няма да сбъркаме. Не е и без значение приемствеността на таланта, той е внук на самоковския художник Слави Генев и син на дългогодишния специалист в Графичната база на СБХ в града ни Гено Генев.  Участник е в множество колективни изложби и биеналета както в страната, така и в чужбина. Между тях са  Международна графика „Corpo Ex/Posto” във Венеция, Италия през 2011г., участие в 16-то Международно биенале на графиката във Варна пак през същата година. През 2009 г. Радослав Генев получава Втора награда „Пабло Пикасо в България” за малки графични формати. А през 2013 г. наградата Сите Интернационал дез арт в Париж. Като самостоятелни изложби е представил в Сандански, Самоков, София и Париж. Едно от последните му изяви е на Втория международен симпозиум по живопис и скулптура, който се проведе в началото на август месец в Самоков. На финалната изложба, където участваха всички международни творци, Генев показа две платна.

В момента работи в Градската художествена галерия, където сред изкуството се чувства у дома си и се подготвя за шестата си самостоятелна изложба през септември в София.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close