ПолитикаРегионалниСамоков

Радан Кънев представи „листата на надеждата” в Самоков

“Самоков 365”

Водачът на листата на обединение „Демократична България”, които са с номер 13, Радан Кънев гостува в Самоков на 16 май. Той бе придружен от двамата кандидати за евродепутати Стоян Михалев и Васил Гюров.

Началото на срещата бе дадено от председателя на ДСБ Самоков Васил Зашкев. Той приветства присъстващите симпатизанти като пожела на 26 май да се усети полъха на промяната на една истинска пролет. Определи настоящите кандидати за евродепутати от Обединение „Демократична България” /ДСБ, „Да, България” и Движение „Зелените”/ като „листата на надеждата”.

„Нашата роля е да изберем хора, които са силно проевропейски настроени и които смятат, че ние сме част от Европа. Необходимо е да се престане с това говорене, сякаш сме нещо чуждо и странично. Ние сме част от Европа и тук трябва да има Европа за нас!”, каза Стоян Михалев, член на националното ръководство на ДСБ.

След него думата взе следващият кандидат в листата Васил Гюров, който е част от Движение „Зелените”. Той подкрепи казаното от Михалев, като подчерта, че в обединението имат единомислие по отношение на единната европейска политика и нейния модел във всички сектори. Посочи също, че листата е съставена изцяло по демократичен път от хора, за които властта не е самоцел. Гюров допълни, че в листата ма Демократична България са онези хора, които през 2015 година напуснаха властта, защото от ГЕРБ отказаха да изпълнят споразумението за реформи най-вече в съдебната система.

„Без съмнение голяма част от българите се радваме, че сме в Европейския съюз и сме част от обединена Европа. Но какво разбираме и ползваме от членството си там? Виждаме ползи и те са свързани със свободата да напуснем собствената си Родина”, каза водачът на листата на Демократична България Радан Кънев. Той допълни, че не харесва говоренето и разбирането за Европа като нещо далечно. Като най-голям минус Кънев определи липсата на законност в страната ни.

„Законност има там, а тук имаме непозната по мащаби корупция. Всеки един от нас е европейски данъкоплатец. Липсващата брънка е законността, правосъдието и възможността корупцията да бъде преследвана и наказвана. Ако се съгласих да участвам и да бъда част от нашата листа, то е защото вярвам, че можем да влезем двама души в Европарламента, за да свържем тази брънка. Европейската политика за правосъдие прави първите си крачки. Европа е на 70 години, но общото европейско правосъдие е дете, което едва прохожда”, каза Кънев.

Водачът на листата заяви своята прогноза за предсрочни парламентарни избори и това, че Демократична България е дългосрочен проект.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close