Регионални

Радан Кънев отново начело на „Демократи за силна България”

13713365_1023612744354282_1712769877_nПрез почивните дни в конферентната зала на хотел „Рила” в к.к. Боровец се проведе XV Национално събрание на „Демократи за силна България” /ДСБ/. По време на партийния форум делегатите избраха досегашния си лидер Радан Кънев за председател на партията и приеха политическа резолюция. Присъстващите се обединиха около това, че ДСБ трябва да подкрепи или издигне кандидат за президент, който да получи широка гражданска подкрепа и да бъде гарант за геополитическата ориентация, националната сигурност и съдебната реформа.

Националното събрание даде мандат за продължаване на усилията за организационна консолидация на Реформаторския блок и за подкрепа на единен кандидат-президент, отговарящ на споменатите вече условия. Във връзка с приетата резолюция, Националното събрание даде едногодишен мандат на председателя и на националното ръководство за изграждане на политическа алтернатива на съществуващата авторитарна корумпирана власт, с цел формиране на истинско реформаторско управление. Като цяло в партията тече процес на подмладяване.

В изказването си Радан Кънев набеляза някои от основните пропуски, които определи като провал. На първо място в този своеобразен списък постави аферата КТБ и обстоятелството, че към настоящия момент няма наказани и никой не е поел отговорността за установените липси. Като слабост изтъкна също така медийната среда и медийната политика. Няма как да не бъдат споменати съдебната реформа и структурата на държавната администрация. На този фон преизбраният лидер очерта и алтернативите. Една от тях е запазването на Реформаторския блок в сегашния му вид. Възможен сценарий е и радикалното скъсване с всички партньорства. А най-реалистично обещаното през 2013 г. консолидиране на силата на гражданското общество в един нов политически субект, в рамките на който ДСБ да запази своята самостоятелност. Евродепутатът Светослав Малинов изрази своята позиция, а присъстващите делегати също имаха възможност за изказвания, становища и въпроси.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close