Спорт

Равносметката за сезона на Атанас Петров: 13 победи, две 2-ри места и 8 купи

 

„Самоков 365”

Nasko3Атанас Петров се завърна с България след феноменалното си представяне в състезанията по ски-алпийски дисциплини, в люлката на ските – Италия. Той не само срази противниците от своята възрастова група, но беше сериозна конкуренция и за по-големите.

Нашето момче успя да постави и два рекорда в Италия. Единият в състезанието за скоростно спускане. Той постави рекорд в италианския зимен център – Ливиньо, като се спусна с 116 км и 110 м.  Постижение, което не може да бъде подобрено и от по-големите момчета. А вторият – историята в Италия не помни такива постижения до този момент, един състезател в 15 състезания, да има 13 победи и две втори места и всички 8 купи, за които се състезават децата на Апенините.

Наско очаква да му бъдат изпратени 2 купи, които се дават на най-добре представилия се състезател през годината, на официалното закриване на сезона, в Италия. Атанас Петров победи не само в италиански слалом, но и в състезанията, за които не е тренирал, а именно специален спалом и скоростно спускане. За да участват в последното състезание през квалификациите са преминали 30000 деца от двете възрастови групи.nasko2

В България младият талант е състезател на „Бороспорт” – Боровец, с треньор Любослав Банков. На 10.05.16. Атанас заминава за Германия, където ще се състой футболен турнир за деца, в който ще участват Байерн Мюнхен, Барселона, Реал Мадрид, Ювентус, Рома и неговият отбор – Локо /Пловдив/, на който той е капитан. Следва и турнир по футбол, който ще се проведе в Турция. Наско е й състезател по плуване, от където също има златни медали. Играе волейбол и от миналата година е медалист. Занимава се и с бойни изкуства. Тренира още сноуборд, сърф, водни ски, ветроходство и др.

С пожелание за успехи във всички начинания.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close