Регионални

Работилничка в ОУ „Авкс. Велешки” майстори неща в коледен дух

 

rabotilnica4Тази година ОУ „Митр. Авксетий Велешки” грейна в много богата и разнообразна коледна украса. Всеки етаж изненадва с нещо нови и различно.

На втория етаж, непосредствено срещу свирещия на саксофон Дядо Коледа, е разположена коледната работилничка. В нея сръчните ръце и будно въображение на малчуганите от различните класове, майсторят неуморно разнообразни мотиви, сътворени напълно в духа на предстоящите светли празници.

Коледната работилничка е „отворила врати” вчера – 15 декември, а първите направени неща от учениците са красиви коледни картички. Петъчният ден ги rabotilnica2откриваме да майсторят „вкусни” сурвачки, на които нанизват по стара българска традиция пуканки, печени чушки, изсушени сливи и вълна. Работилничката ще продължи с пълна пара и през идната седмица, когато в понеделник децата ще
оцветяват фигури. Във вторник ще изработят коледна украса и различни сувенири, а в сряда ще пекат сладкиши и ще правят питки. Идеята е работилничката да е отворена за всички ученици, като всеки един от тях, заедно със своите класни ръководители, да си сътворят общо коледно настроение и предмети в коледен дух.  Всичко изработено от децата в порядъка 15.12 – 21. 12 ще бъде изложено на традиционния базар, който е на открито, на площада.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close