Обща категорияОбществоРегионални

„Работилничката на Жужи“ с първо самостоятелно изложение

Жанета Димитрова

Първото самостоятелно изложение  на „ Работилничката на Жужи“ вече е факт, то се състоя на 2-ри декември във фоайето на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”. Близки и приятели, почитатели на ръчното творчество се събраха да поздравят Виоли и Сергей, „виновниците“  за осъществяването на тази среща. Те показаха своите ръчно изработени неща, а акцентът беше върху коледните предмети и украшения. Разнообразието от декоративни предмети беше голямо, съвсем в стила на работилничката, имаше изобилие от декупаж, коледни играчки и особено впечатляващи чаши за вино с тематични коледни украски. Те възхитиха малки и големи, всеки имаше възможността да закупи харесаното. Виоли беше подготвила подаръчни торбички, с детайл и надпис, демонстриращи вниманието и уважението към  клиента.

Особено приятна изненада за посетителите беше кратката програма, водена от Петя Лазарова под звуците на салонна музика. За най-малките посетители имаше забавна програма с въпроси и награди, открехващи творчеството в тях. Всички малчугани получиха по един свитък за написване на писмо до Дядо Коледа, а отговорилите правилно на отправените гатанки, получиха материали за създаването на ръчно изработени красоти. Водещата сподели, че един от бъдещите проекти на домакините е свързан със създаването на детски работилнички, в които всички желаещите деца могат да се включат.

Историята на Виоли и Сергей, може да бъде обобщена само в няколко думи или иначе казано, когато любовта срещне вдъхновението се ражда изкуството. Така за двете години заедно, двамата успяват да създадат изящни красоти, на които се възхищават хората около тях. Доказателство за това е многобройната публика, която събра първото им самостоятелно изложение.  След изявите в  Петрич, Кюстендил и Жеравна, амбицията на творците е насочена към самостоятелните изложения.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close