Регионални

Пътят за село Радуил е пълен абсурд

Анна Манова

Когато става въпрос за адреналин по време на шофиране, можете да си го набавите безотказно, дори и да не искате, хващайки по пътния участък Боровец – Радуил. Тази отсечка е част от Републиканската пътна мрежа, осеяна е с множество опасни ями и един от най-натоварените маршрути. Може да се каже, че това е най-опасният път в Община Самоков, който вече две десетилетия чака своя основен ремонт.

Пътят е изключително опасен, защото на няколко места свлачища са взели голяма част от платното.  Хората са се постарали да има някакво временно обезопасяване, което е повече от примитивно – две колчета и лента – но все пак е някакъв начин за сигнализация, че има яма. Разминаването на колите става на косъм. А пътят е с особено натоварен трафик, защото по него преминава целият поток от хора работещи и почиващи в курорта Боровец, както и тези, които пътуват за Пловдив, Дупница или Кюстендил. Ситуацията през годините обаче почива само на обещания и завършва с разочарование. Защото пътят наистина е абсурден по отношение на това, че е главен, а нищо не се прави за него освен изкърпвания, които се оказват временни решения на един постоянен проблем. Само онези, на които ежедневно им се налага да пътуват по него наистина знаят за какво става въпрос, че возенето е свързано с изключително внимание и концентрация, защото е опасно. Опасно е през зимата, когато вали сняг, опасно е през пролетта, когато вали дъжд, опасно е целогодишно.

„Пътят за Радул е пълен абсурд. Такива дупки са се образували, че цял автобус може да пропадне в тях. Това е Републикански път, все пак трябва да се вземе отношение. Писал съм множество докладни до АПИ. Такива е писал и кметът на Община Самоков Владимир Георгиев. И получаваме само обещания, придружени с частични изкърпвания и преграждане с ленти, които да отклонят шофьора да не мине през дупките. На два от завоите трябва колите да се изчакват, няма поставен знак за предимство. Не знам какво трябва да се случи, за да се обърне внимание. Ако нещо се случи, тогава ще търсиме виновника”, каза кметът на Радуил Любомир Димитров.

Дано инциденти по пътя да няма и шофьорите да са внимателни движейки се по него. И дано не са необходими още две десетилетия в очакване да се извърши цялостна реконструкция на пътя Радуил – Боровец.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close