ОбществоРегионалниСамоков

Първо издание на фолклорен фестивал организират в село Доспей

„Самоков 365“

Първо издание на фолклорен фестивал организират в самоковското село Доспей. Той е под надслов „Доспей пее, танцува и на билки се любува“. Фестивалът се организира от ръководството на НЧ „Отец Паисий -1910“ в селото, както и с подкрепата на Община Самоков.

Фолклорното събитие ще се проведе в Деня на билката – Еньовден, 24 юни. Празничната програма ще започне в 10:30 часа и ще приключи към 18:30 часа с народен изпълнител, който да закрие събитието. Организаторите подчертават, че този ден не е избран случайно – причината е, че никое друго село на територията на община Самоков не празнува празника на билката и това е една прекрасна възможност да възродят забравени традиции, свързани с българските билки.

На фестивала са поканени различни фолклорни танцови и певчески групи от цялата страна, както и индивидуални изпълнители. Самодейните групи към читалището подготвят тематична театрална сценка, свързана с обичаите на празника.

Записването за фестивала продължава, а заявките могат да бъдат подавани на официалната фейсбук страница на читалището в село Доспей.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close