ОбществоРегионални

Първото изложение „Създадено в Самоков” представя местния бизнес и родното производство

Самоков 365

Изберете родното! Този негласен призив витаеше във въздуха по време на първото изложение „Създадено в Самоков”, организирано по инициатива на народните представители от ПП ГЕРБ Валентин Милушев и Станислав Иванов. През целия съботен ден самоковски фирми имаха възможност да покажат своята продукция в специално оформените изложбени помещения на площада в града.

„Самоков заслужава повече такива събития, защото за да тръгнем към Европа ние трябва да знаем къде се намираме, какво правим и как да го направим по-добре. По този начин ще представим града си в една друга светлина. В миналото сме изработвали и произвеждали много неща, смятам, че и бъдещето е пред Самоков” – сподели Валентин Милушев по повод събитието. По думите му фирмите и производителите са приели много добре идеята за участие, което е радващо и заявка форумът да се превърне в една хубава традиция. Също така да се разширява като освен големите самоковски фирми в него се включат по-малки производители, творци и различни занаятчии. Дори и 20 компании, участващи в подобно изложение са в състояние да затвърдят родното производство, носещо запазената марка „Произведено в Самоков”. Във всички градове Правителството полага усилия и инвестира неимоверно много средства. Само преди месец беше направена първа копка на пътя Дупница-Самоков, който не е ремонтиран повече от 30 години” – коментира народният представител Станислав Иванов – член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС.

Свои изделия в рамките на „Създадено в Самоков“ представиха „Пластимо”, “Пайп индустриал”, ГБС, ПТГ „Никола Вапцаров”, минерална вода „Блик”, сладкарница „Захарно петле”, мандра „Добрев”, „Малката пекарна”, „Компир” и различни занаятчии. Засилен интерес предизвика щандът и бронираният автомобил на „Самел 90” АД, в който малчуганите не пропуснаха да се снимат за спомен. Не по-малко вълнуващ се оказа и конкурсът за най-вкусен зелник. Жури в състав Лили Драгиева – председател, Виолета Маджарска и Лиляна Кръстева определи победителите. На трето място в класацията попадна творението на Ива Дамянова, втори остана зелникът на Маргарита Кръстева, а заслужената победа грабна Маргарита Коцова. Ентусиасти се съревноваваха и в конкурса за поема. Проявите продължават през целия ден като голяма атракция за малки и големи се оказаха изпълненията на групите от читалищата в района.Всичко подбрано от организаторите на първото по рода си изложение беше в унисон с мотото „Създадено в Самоков”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close