КултураРегионалниСамоков

Първото издание на „Фестивал на картината“ ще се проведе през април  

Анна Манова

 Първото издание на „Фестивал на картината“ е планувано да се проведе на 22 април в художествена галерия „Проф. Васил Захариев“. Идеята е на група самоковски творци, като главен инициатор на събитието е художникът Танер Мерт. Целта е на едно място и в обща изложба да се представи разнообразие от творби на съвременните художници на Самоков.  Амбицията на организаторите е фестивалът да се превърне в ежегодно събитие, част от културния календар на града и да се провежда два пъти годишно – пролет и есен.

Желанието си за участие в изложбата могат да заявят всички художници, родени, творили или по някакъв начин допринесли и свързани с града и община Самоков. Срокът за участие е до 25 март. Необходимо е желаещите да изпратят три снимки на свои творби за представяне на творчеството си, като не е задължително снимките да са на конкретни картини, с които бихте желали да участвате в изложбата. Във фестивала могат да бъдат представени авторски картини, без ограничение за размера и техниката на изпълнение.

След 25 март ще бъде известен броят на представените художници и съответно, ще стане ясно какво пространство в галерията ще бъде отделено за творбите на всеки автор. Спрямо предвиденото пространство всеки автор ще съобрази броя на произведенията, които да представи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close