ОбществоРегионалниСамоков

Първолаци от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се превърнаха в активни читатели и дариха книги на училищната библиотека

„Самоков 365“

Учениците от 1 б клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се превърнаха в съвременните будители. Първолаците от класа на г-жа Даниела Околска и г-жа Лидия Найденова и техните родители дариха нови книги на училищната библиотека. По този начин те приеха предизвикателството да бъдат клас от активни читатели.

Ученици, родители и учители заедно се включиха в инициативата „За да я има книгата“, която е организирана от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Мотото на инициативата е „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ и призовава учениците да се превърнат в съвременни будители като дарят на училищната библиотека нова книга за Деня на народните будители – 1 ноември.

Мисията на „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство. Целта на кампанията е да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите.

Госпожа Карабожилова – директор на училището, прие от учениците и техните родители закупените книги и пожела на малките първокласници да бъдат смели, мечтатели и лидери, така както самата инициатива апелира към тях. Книгите, дарени за училищната библиотека, са съобразени с голяма част от създадени въпросници в Книговище, което ще стимулира много ученици от начален етап да бъдат активни читатели и да разширяват непрекъснато кръгозора си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close