Обща категорияОбществоРегионални

Първокласниците от ОУ „Христо Максимов” „разходиха” родители и гости „В царството на буквите”

Анна Манова

Първокласниците от ОУ „Христо Максимов” отпразнуваха своята грамотност с весело тържество на 23 март. Те „разходиха” родители и гости „В царството на буквите” като гласно и гордо завиха пред всички: „Ние сме страхотни, вече сме грамотни!”

Малките ученици започнаха празничната програма, посветена на буквите,  с малки свещи в ръце, символизиращи светлината на познанието. И подчертаха, че са се сприятелили с книгите и са създали чудни запознанства с различните приказни герои. Под ръководството на учителките Румяна Павлова и Любомира Тинчева първокласниците показаха колко много са научили за краткото време в училище. Те пяха песни, превъплъщаваха се в различни образи, рецитираха стихове, сменяха ролите си, участваха в драматизации и се забавляваха. От своя страна родителите се радваха на изпълненията на своите деца. Всеки един първолак имаше възможност за индивидуална изява, като тя включваше и представяне пред аудиторията в рими, специално подбрани за него и описващи го по най-добрия начин като ученик, мечтател, или бъдещ футболист, полицай, следовател, лекар и т.н. Децата представиха и различни сценки, в които се акцентираше колко важно е ученето и приятелството. Те винаги завършваха с поука.

Мероприятието беше и представителна изява на групата „Първи стъпки в театъра” по проект „Твоят час”. След разнообразната и пъстра програма, която представиха първокласниците, с поздрав към тях се обърна директорът на училището г-жа Антоанета Николова, която изрази възхищението си от добре свършената работа от страна на учители и ученици. Тя поднесе подаръци на първокласниците – книжки с приказки. Поздрави от името на родителите поднесоха и Люба Кленова /зам.-кмет на Община Самоков и майка на първокласник/ и Захаринка Ваташка /майка на първокласничка/. На финала на събитието децата ги очакваше още една изненада – вкусна и тематична с мероприятието торта, с която да се почерпят за добре свършената работа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close