ОбществоРегионални

Първи случай на коронавирус в Самоков

Самоков 365

Регистриран е първи потвърден случай на коронавирус в община Самоков. Лицето, носител на заразата е 50-годишен жител на Драгушиново , който се занимава със строителство в София. Той е бил контактен с носител на Covid-19. За момента няма проявена симптоматика, но са предприети всички необходими мерки, увери председателят на сформирания кризисен щаб д-р К. Ковачка. При наличие на кашлица или температура мъжът ще бъде незабавно настанен за лечение в инфекциозното отделение на Окръжна болница „Св. Анна”.  Дотогава болният ще се наблюдава ежедневно от  неговия личен лекар д-р Николай Димитров и при необходимост от екип на ЦСМП-Самоков. Сега той е под карантина в самостоятелно жилище и уверенията са, че няма да има контакт с други лица.

Има намерение да остане доста дълго време под карантина, а не предвидените 28 дни. Така или иначе обаче вирусът вече е на територията на Самоков и въпросителните оттук нататък са как да се спре неговото разпространение. Предвижда се дезинфекция на улиците около района, в който живее. Това е, което може да се направи на този първоначален етап, а последствията от проявената безотговорност никой не би могъл да прогнозира.

Именно като проявена свръхбезотговорност може да се определи преминаването на КПП-та около София. Въпросът е кой ще понесе отговорността затова? За случая вече са уведомени кметът Вл. Георгиев и началникът на РУ – Самоков – гл. инспектор Васил Попов.Очаквайте още реакции по темата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close