Самоков

Първи постъпления за бъдещата многофункционална зала в ДГ „Зорница”

Анелия Балабанова

От няколко месеца една мащабна инициатива, подета от ръководството на ДГ „Зорница” и подкрепена от Обществения съвет и родителското настоятелство, както и учителите в детското заведение набира скорост. Става въпрос за изграждане на многофункционална зала – допълнително съоръжение към сградата на самата градина, което има за цел да подпомогне развитието на потенциала на децата още от самото им встъпване в детското заведение.

 Сумата, необходима за реализацията на проекта, е около 70 000 лв. Първите постъпки за събирането й бяха направени с поставянето на две кутии за дарения в сградата на детската градина. Събраната сума от тях е 255 лв. Като своеобразно продължение на стартиралата кампания се оказа проведеният в сряда вечер благотворителен търг. Масите в обредния дом отрупани с всевъзможни кулинарни изкушения в подкрепа на каузата. Присъстващите трудно можеха да устоят на огромната пица, приготвената баница и останалите вкусотии. Те бяха предоставени от спонсорите ресторант “При Соте”, ресторант “Градинката”, ресторант “Велчова завера”, “Кухнята на мама”, ресторант “Каймаканова къща”, ресторант “Бистрица”, ресторант “Дерби”, “Сити хляб” ЕООД, сладкарница “Захарно петле”, фирма “Кирсто”, “Брадърс” АД,  Кристиян Симчев и Виктория Павлова. Имаше и кетъринг за гостите, предоставен от Любима Симчева – управител на фирма „Дусман” – Самоков. Събраните средства от инициативата са в размер на 1 485 лв. Те също ще подпомогнат реализацията на идеята, която един ден да даде истински „Старт за шампиони”.

„Залата е много необходима за децата, за да може пребиваването им в детската градина да стане още по-приятно. Да се реализират дейности извън задължителните с повече спортни занимания. В миналото имахме такава зала, но се наложи да я направим и пригодим за група с деца” –  разказа Мария Япракова. Именно по времето когато тя е директор възниква идеята за строителството на нова многофункционална зала. Днес тя намира своята приемственост и логично продължение в лицето на настоящия ръководител на ДГ „Зорница” – Евелина Големинова. Пред присъстващите в Обредния дом младата и амбициозна дама благодари за подкрепата на общинското ръководство и проектантския екип. „Всеизвестно е значението на физическата дееспособност при децата и развитието на двигателните им умения още от най-ранна детска възраст” – сподели още Евелина Големинова. „Сигурни сме, че всички заедно, обединени усилия можем да направим една по-добра база за развитието на способностите на нашите деца във всяко едно естество – спорт, култура, изкуство” – заяви на свой ред Ралица Стоянова – представител на Обществения съвет към ДГ „Зорница”. До края на този месец предстои още една изява – концерт, който ще се проведе на 31-ви май в Читалище-паметник „Отец Паисий” с участието на деца от цялата градина. Той ще бъде предшестван от благотворителен базар отново за набиране на средства в подкрепа на каузата „Старт за шампиони”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close