ОбществоРегионалниСамоков

Първи показ на Детската театрална школа към Читалището навръх 2 юни

„Самоков 365“

Новосформираната Детска театрална школа към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ е подготвила изненада за своята публика навръх 2 юни. Школата е под ръководството на режисьорите Димона Савчова и Юлиан Балахуров.

В ролята на актьори се превъплащават учениците Ася Николова, Венеса Кроснева, Даника Малинова, Лора Герова, Мария Димова, Натали Николова, Павел Терзийски, Сияна Ковачка, Стефания Христова и Стоян Стоянов. Те обещават да изпълнят залата със смях и вълнение. За целта са подготвили различни забавни етюди.

„Каним публиката на една нетипична пиеса. Това са етюди, които в голямата си част са инициирани от самите деца. Ние само сме ги насочвали и сме се постарали да помогнем те да развихрят цялото въображение. Затова ние го наричаме показ, т.е първото ни запознаване с публиката“, сподели младата Димона Савчова.

Детската театрална школа към самоковското читалище е сформирана миналата пролет, под ръководството на Димона Савчова. Поради пандемичната обстановка участниците не успяват да реализират плануваната по-рано своя проява. Димона завърши тази година актьорско майсторство и това са нейните първи стъпки в ролята на режисьор. И както сподели самата тя – сега ще бъде от другата страна на сцената. Събитието ще се проведе на 2 юни от 19:30 часа. Входът е свободен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close