РегионалниСамоковСъбития

Първи офроуд събор събра любители на адреналина от цялата страна в село Белчин

„Самоков 365“

Първи офроуд събор събра любители на адреналина и приключенията от цялата страна в село Белчин. Събитието се проведе през почивните дни – 19 и 20 юни, а негови организатори са Албена Чавдарова, Динков Вуков и Димитър Дренски.

Джипки, атевета, утевета и ендуро мотоциклети в продължение на два дни, преминаха над 50 км из местностите в самоковското село Белчин. Официалното откриване бе дадено с гръм на черешово топче, посрещнато от присъстващите с ентусиазъм и аплодисменти. Кметът на Самоков Владимир Георгиев даде старт на надпреварата и поздрави домакините за добрата организация.

„Всяка инициатива, която обогатява събитийния календар в община Самоков ще има моята подкрепа. Поздравявам организаторите, които са отделили от личното си време и са вложили много енергия и усилия, за да осигурят едно наистина запомнящо се преживяване“, подчерта Георгиев. Той даде церемониален старт на първите участници – клас „Ендуро” и АТВ.

Над 50 джипки взеха участие в надпреварата. Въпреки променливото време, Първият офроуд събор в село Белчин ще се запомни с много емоции, нови приятелства, чудесни преживявания за участници, организатори и гости.

В класирането през първия ден в клас „Експерт” първото място бе за екипажа Александър Звезданов- Красимир Чукунов, техни подгласници станаха Ивайло Вучев – Петър Каймаканов и Христо Белухов-Емил Балин. При „Стандарта” победители са пилотът Светослав Христов с навигатор Георги Митрев, втори и трети са съответно Алекс Бажданов с навигатор Александър Бажданов и Валентин Кокалов – Христина Христова. В ендурото победи Мартин Вуков, следван от Иван Грозданов и Михаил Балабанов. При УТВ купата за първо място отиде при Ивайло Игнатов, втори и трети са съответно Кирил Кирилов и Борис Зарев.

В класирането от втория ден от клас жени на първо място се нареди Александра Машова, навигирана от Георги Стоянов, след тях са съответно тимовете на Габриела Станкова – Валентин Кокалов и Ани Цветанова и Иван Иванов. При клас „Стандарт“ на първа позиция са Георги Николов – Йоан Стоянов, на второ място Валентин Истилянов – Атанаса Здролов и трети са Валентин Кокалов и Спас Христов. В клас „Есперт“ първенци са Ивайло Вучев и Светослав Станчев, втори се наредиха Христо Крушарски и Борислав Станков, а на почетното трето място остана екипажът на Светослав Христов и Георги Митрев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close