ОбществоРегионалниСамоков

Първи места за момичетата на Катрин Митева от международен конкурс

Анна Манова

 Три първи места завоюваха грациозните момичета от танцовото студио на хореографа Катрин Митева. Те взеха участие в международния конкурс на изкуствата „Кръстопът на музите“, като тазгодишно издание се проведе онлайн поради пандемията. Конкурсът събра над 600 участници.

Месец ноември донесе три златни медала за талантливите танцьорки от „Кати денс“ от 16-то издание на фестивала. Момичетата се представиха в няколко категории като взеха първо място за два съвременни танца на малката група в състав – Яна Назлиева, Бояна Пенева, Мария Чаушева, Радина Попова, Радина Пейчева, Никол Лесичева, Натали Георгиева, Елена Стоименова и Виктория Стойкова. Злато спечелиха и по-големите момичета в същата категория. Отлично представяне направиха Лина Гаврилова, Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Гергана Попова, Анелия Вукадинова и Александра Санкова. Дуетът Яна Назлиева и Лина Гаврилова завършиха добрата серия и са също първенци в категорията за дует – съвременни танци.

„Благодаря ви от сърце, че въпреки всичко успяваме да творим, да участваме, да сбъдваме, да се стремим към нови върхове и нищо не може да ви спре! За мен вие сте вдъхновение и истински бойни машини! Благодарности към родителите за подкрепата. Благодарности към организаторите и журито на международния фестивал „Кръстопът на музите – 2020“, написа в профила си в социалната мрежа хореографът Катрин Митева.

Международният конкурс за изкуства „Кръстопът на музите“ има за цел да открива и развива талантливи деца и възрастни от цялата страна. Провежда се в направленията музика, танци и лирика. Организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“, Арт компания „Нови звезди“ и се провежда с подкрепата на Столична община – район Красна поляна и Министерство на културата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close