Слайд категория

Първи домакински мач в ЕвроЧалъндж за „Рилски“

rilski1Тази сряда „Рилски спортист“ изигра първия си домакински мач в ЕвроЧалъндж. За жалост самоковци не успяха да надвият беларуския „Цмоки“ Минск и загубиха с 73:78.

Още преди мача в залата се случи нещо много хубаво. При появата на Бранко Миркович публиката избухна в аплодисменти, дори имаше плакати с неговото име. По този начин самоковци показаха своята истинска любов към бившия капитан, който даде толкова много на отбора.

Началото на мача бе отлично за „Рилски“. Те поведоха с 7 точки, а цели 4 минути не позволиха на гостите да отбележат. Всички, на които бе заложил Росен Барчовски (Евън Равънел, Корин Хенри, Шон Барнет, Златин Георгиев и Станислав Ваклинов), показаха много добра игра и в края на първата четвърт разликата бе двуцифрена – 24:13.

Във втората част самоковци допуснаха серия от 18-0 за „Цмоки“, а първата точка за „Рилски“ в тази четвърт дойде едва 7 минути след началото и то от наказателната линия. След няколко добри прояви в защита и отбелязани точки, нашите успяха да задържат разликата в приемливи граници и се оттеглиха на почивката с пасив от 5 точки (30:35).

След почивката „Рилски“ отново изпитваха затруднения при стрелбата и цели 4 минути не успяха да отбележат, докато през това време „Цмоки“ успяха да увеличат преднината си на 10 точки. Георгиев и Хенри вкараха по една тройка, намалявайки разликата, но наказателната акция на гостите продължи и в края на частта водеха с цели 18 точки (41:59).

В четвъртата част отборът, който всички искаме да виждаме, се завърна на терена. За 4 минути изоставането бе стопено на половина (9 точки). „Рилски“ пропуснаха тройка при 63:66 и не успяха да изравнят. До края на мача направиха всичко възможно, за да обърнат резултата, отбелязвайки 32 точки за една част, но не успяха.

Така „Рилски“ остава на четвърта позиция в своята група. В следващия (трети) кръг самоковци са домакини на румънския „Муреш“ – вторник 19 ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close