Слайд категория

Първа среща на областните лидери на партиите от Реформаторския блок

RB3През изминалия уикенд се проведе Първа среща на областните лидери на партиите от Реформаторския блок. Форумът бе открит с изявления на лидерите на партиите от Блока. Тази среща доказа, че мнението на местните структури е важно и те ще имат глас при вземането на решенията в Реформаторския блок.

Първата част от форума бе опознавателна, във втората част бяха обсъдени важни въпроси за бъдещето на Реформаторския блок. До края на годината ще бъде подписано споразумение за политически съюз между партиите в Реформаторския блок – „Движене България на гражданите”, ДСБ, СДС, „Синьо единство”, БЗНС, „Свобода и достойнство”.

„Ние, като Реформаторски блок, единствени можем да постигнем съгласието в обществото за приоритетите и дневния му ред. Както го направихме, когато предстоеше България да стане част от ЕС. Тогава успяхме. Ще успеем отново.“ – каза Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“.

“Освободихме много напрежение между хора, които не са могли да работят заедно. Сега това може да се случи. Реформаторският блок върви с добро темпо по отношение на обещанията си – обсъжданията дадоха плодове, а едно от най-хубавите изречения беше, че ние си спазваме сроковете“ – допълни тя.

„От два месеца Регионалният съвет на Реформаторския блок в София област работи активно и скоро ще обявим лица от повечето общини, които ще формират Гражданския съвет и ще участват при вземането на решения за предстоящите избори.“ – сподели Димитър Делчев, областен координатор на София област.

„Били сме политически противници, разделили сме тежки думи, били сме и съюзници, и сме се разделяли, били сме и в една партия. Залогът на нашия политически съюз е огромен.” – коментира Радан Кънев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close