Седмицата

Първа копка на Центъра за настаняване от семеен тип

DramalievКметът Владимир Георгиев и Красимир Милушев направиха първа копка по проект за осигуряване на ефективна инфраструктура в Община Самоков, в изпълнение на който се предвижда изграждане на Център за настаняване от семеен тип. Инициативата ще бъде реализирана по ОП „Регионално развитие” с осигурено европейско финансиране в размер на 692 263.87 лв. и съфинансиране от държавния бюджет, възлизащо на 122 164.21 лв. В ход е едно доста мащабно и социалнозначимо начинание.

”Красстрой” е избрана за изпълнител на проекта от общо три фирми, участвали в обществената поръчка. По време на официалното подписване на договора, кметът Владимир Георгиев не скри задоволството си, че сред кандидатите са били само самоковски фирми. „Радвам се, че след 6 годишно отсъствие фирмата, която ръководя успя да спечели по един изключително прозрачен начин организирания търг” – заяви управителят Красимир Милушев. В графата на вече изградените постройки е Клубът на пенсионера в квартал „Самоково”. Изпълнителите на проекта обещаха, че ще завършат обекта навреме, в срок до 30-ти ноември, водени от мотото „Срок и качество”. 12 деца с умствени увреждания, най-вероятно от Дома във Видраре, ще имат възможност да се възползват от услугите на центъра. По този начин се откриват и нови работни места за самоковци.

Не е за подценяване факта, че градът ни има традиции в тази област Като примери могат да се посочат Домът в Гуцал, който вече не функционира, ПУИ „Никола Драмалиев”, Центърът за социална рехабилитация и интеграция и Домашен социален патронаж.”Фирмата е инвестирала в общината и има бъдещи идеи за нови инвестиции в района” – коментира строителният предприемач. По време на официалната церемония по полагането на първа копка беше прочетен поздравителен адрес от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров. На събитието присъстваха и представители на Агенцията за социално подпомагане.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close