Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Първата награда от фотоконкурса „Летни спомени” отиде в Шумен

Анна Манова

Три награди за снимки, уловили спомени от отминалото лято, раздадоха организаторите от Hub-a. Това се случи на 29 септември /събота/ от 21:00 часа в новото пространство за млади хора в града.

В продължение на целия месец септември желаещи – любители и професионалисти от цялата страна, имаха реалната възможност да участват във фотоконкурса „Летни спомени” с един свои кадър, в който са запечатали незабравим момент от лято 2018. Имаше зададени критерии, според които снимката трябва да отговаря на определен размер и формат, без значение с какво е направена – телефон или фотоапарат. Към нея трябваше да присъства и кратко описание къде е направена и от кого.

В първото издание на конкурса се включиха около 30 снимки, като по думите на организаторите не всички са отговаряли на посочените критерии. Предварителна комисия, с председател фотографът Андрей Домишляров, единодушно се е спряла на 12 снимки, които напълно отговарят на тематиката и техническите изисквания. След това селектираните са извадени и подредени в изложба в Hub-a. Задачата да преценят кои от тези 12 снимки ще са в топ 3 и ще получат материални награди беше оставено в ръцете на присъстващите на официалното откриване на изложбата – 29 септември. Като за тази цел снимките бяха пуснати да се въртят на видео стена, а около 60 души дадоха своя моментен вот. Най-много гласове събра кадърът „Корабчето с червените платна”, направена от Паола Жечева от Шумен. Тя си тръгна със смартфон. Второто място беше за Николай Ковачев и „Нирвана”, за който имаше принтер. „Рибно езеро”, с автор Стивън Костов, взе третата награда – колонки и външна батерия. Материалните награди бяха осигурени от „Техномаркет” – клон Самоков и Община Самоков. Награждаването премина с много настроение и закачки. По думите на инициатора Георги Николов по-голямата част от снимките са на ниво и е било трудна задача да се определи кои са най-добрите. Организаторите обещаха да помислят и за второ издание, което да включва зимни спомени.

Изложбата на селектираните дванадесет кадъра, сред които са и тримата финалисти, могат да бъдат разгледани в Hub-a до средата на октомври.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close