Седмицата

Първата къщичка за книги – факт!

knigiЗоя Станкова

В следобедните часове, в деня на концерта на Уникалните гласове, бе поставена и първата къщичка за книги, пред Читалище-паметник „Отец Паисий 1859”, по инициатива на вестник „Самоков 365”.

Идеята идва от интернет пространството, където видяхме и първата къщичка, поставена в Сливен. След споделяне на желанието и в нашия град да има такива и поемане на инициативата това да се осъществи, от фирма „Кедър-лес ЕООД” се отзоваха за спомагането с дървен материал и самата направа на така наречените къщички за четене.

От вестник „Самоков 365” благодарим на фирма „Кедър-лес ЕООД” и на Община Самоков за подкрепата на инициативата и за оказаното ни съдействие, както и на ръководството на Читалище-паметник „Отец Паисий 1859” и колектива за предоставените книги!

Всеки желаещ може да остави или дори размени книга в къщичката. Всяка седмица там ще намирате в тях и нашия вестник.  А самите ние, искрено се надяваме, че дълго ще се радваме на тази и предстоящите да бъдат разположени из града още девет къщички за четене. И, както се казва, приятно четене!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close