Бизнес

ПТГ – сред най-добрите в страната

finansov lagerСамоков 365

Ваня Кастрева- зам.-министър на образованието и науката поздрави учениците на ПТГ „Никола Вапцаров” за отличното им представяне в национално състезане по икономика Отбор „Boxxer” от ПTГ „Никола Вапцаров“, Самоков се представи отлично в националната надпреварата „Виртуално предприятие” 2015.

Младите предприемачи Бети Дашина, Ангелина Чупетловска, Виктория Гълъбова, Антонио Ангелов и Даниел Генев се пребориха за отличието в конкуренция с представители на 200 отбора от цялата страна. Те заеха престижното четвърто място в общото класиране и трето по показателя неразпределена печалба.

Ръководител на отбора е Цветелина Николова – учител по иконоика. Общо осем отбора от Пловдив, София, Самоков, Димитровград и Плевен достигнаха до финалите на тазгодишното състезание. Основната им задача беше да покажат уменията си в управлението на виртуални компании.

Решенията им бяха съобразени с реалната пазарна среда и макроикономическата политика. Крайното класиране се осъществява чрез Индекс на пазарното представяне, който сравнява резултатите по предварително зададени критерии. Финалът на състезанието се проведе на 18 април (събота) в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади и съзтезания в София.

Мениджърите ученици, които показаха най-добри резултати по време на събитието, получиха своите призове от Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката и Силвия Кънчева, държавен експерт към МОН. Пета поредна година възпитаниците на ПТГ „Никола Вапцаров” се нареждат сред най-добрите в тази надпревара.

160 ученици от 30 населени места демонстрираха икономическите си познания по време на националното ученическо състезание за финансова грамотност „Финансов иновационен лагер”. Сред тях се наредиха Бети Дашина и Снежана Кашъмова от 11 в клас на ПТГ “Никола Вапцаров”, които в първия етап на състезанието разполагаха с четири седмици да разработят решение на предварителен казус. Тази година се  изискваше състезателите да предложат нов тип кредитен продукт, който да бъде достъпен и конкурентоспособен в българските условия.

Финалът се проведе на 19 и 20 април в хотел Radisson Blu, където 60-те ученици, достигнали до този етап, бяха разпределени в отбори по 6 души, които не се познават помежду си. След зададения казус, младежите разполагаха с 24 часа, за да предложат решение, като през цялото време бяха напътствани от ментори – финансови експерти от Ситибанк. Учениците от ПТГ „Никола Вапцаров” впечатлиха журито от City Bank с отличните си финансови познания по време на презентациите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close