ОбществоРегионалниСамоков

ПТГ „Никола Вапцаров“ обявява прием за новата учебна година

Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров”, гр. Самоков

Обявява приема за 2022/2023 учебна година по специалностите:

  • СИСТЕМНО ПРОГРАМИРАНЕ

Придобиване на знания и умения за разработване на софтуер и web дизайн, създаване на програмни продукти, компютърна графика и дизайн. Усвояват се знания по обектно ориентираното програмиране, програмиране С ++, Java, Ардуино.

  • КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ

Придобиване на знания и умения за пълна и точна диагностика на компютър, инсталация и работа със софтуерни системи, асемблиране и тестване на компютърни системи. Знания за хардуер, електроника, мрежи, програмиране С #, Ардуино.

  • ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ

Реализация в стопански организации, държавни институции, в сферата на инвестиционната, фискалната и паричната политика. Професионална подготовка за среден и висш мениджмънт във фирми, организации или собствен бизнес.

  • ЕЛЕКТРООБЗАВЕЖДАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО

Реализация в електроснабдяването, електрически мрежи в автомобилите, строителството, битовата техника, промишлеността. Монтаж, поддържане и ремонт на електрически инсталации, електрически табла, кабели и кабелни съоръжения, на електрообзавеждането на производствени механизми, участие в проектирането на електроразпределителни мрежи и уредби.

  • ГОРСКО И ЛОВНО СТОПАНСТВО

Придобиване на знания и умения за реализация в системата на горите в цялата страна – горски и ловни стопанства, бази за интензивно развъждане  и ползване на дивеч и птици, обект на лов, охрана на дивеча, рибата и аквакултурите, водачи към ловни хижи.

Солидни професии, съвременно обучение, предимство при кандидатстване във ВУЗ.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close