ЗлободневноОбща категорияРегионалниСамоков

Проф. Мутафчийски: Валят сигнали от стъписани граждани за ситуацията в курортите и моловете  

„Самоков 365“

Нов пик на заболяваемостта от коронавирус в страната прогнозират здравните власти. Това подчерта началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на днешния брифинг в Министерски съвет.

Той допълни, че още от миналата седмица и началото на тази са усетили, че се „случва нещо в болниците“, след което са направили проучване във ВМА, което показва, че само за понеделник са приели 13 души за един ден, а преди време толкова болни са приемали за седмица. Проф. Мутафчийски допълни, че това може да е само единичен случай, но е притеснителна статистика.

„Цифрите доказват, че има “събуждане” в столицата, категорично в Кюстендил и в някои други области”, каза още ген. Мутафчийски. Той се обърна с апел към медицинските директори за затягане на редиците и прикани да бъдат подготвени за предстояща нова вълна. Обърна се и към гражданите като заяви, че отварянето на някои обекти не ги прави безопасни. В това число влизат и фитнес залите.

„Валят огромен брой сигнали от граждани, които са стъписани като виждат каква е ситуацията в зимните курорти и моловете. Това е отговорност както на съдържателите на определени хотели и съоръжения, така и на собствениците на магазините – да следят да се спазва необходимата дистанция, да няма струпвания, всеки да има индивидуални предпазни средства и да ги носи правилно“, допълни той.

За сега не стана ясно кога и дали ще се разхлабват мерките и дали ще отворят варти и други обекти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close