Общество

Протестът за винетките в Самоков – без Павлова и без желаните промени

винетки 1Анна Манова

За четвърта поредна седмица недоволни шофьори излязоха на протест. Това е единственият до сега протест в Самоков, който проявява такова постоянство. За съжаление, обаче, бройката на излезлите коли на пътя всеки път намалява.

В неделя, 20.12.15 г, организаторът Илиян Чалгънов заедно с още 20 коли затвориха частично пътя Самоков – Дупница, в часовия диапазон 14:00 -16:00 часа. Като този път по-различното беше изпратеното отворено писмо до министър Лиляна Павлова и отправената покана към нея да дойде на място. Както самият организатор подчерта, че не е никак лошо да дойде Павлова и да се повози из самоковските дупки. Както се очакваше министър Павлова не уважи поканата. А междувременно винетният стикер скочи на 97 лв., което може би беше и причината да не се съберат повече участници в протеста.

„Малко стана като поговорката „Кучето си лае, керванът си върви”, но много хора не разбират същината на протестните действия. Те не са само за неправомерното завишаване на винетките, а за състоянието на пътищата в нашата община. Всички се возим и виждаме за какво стана на въпрос. Особено лоши са пътните артерии Самоков – Радуил, Самоков – Костенец, Самоков – Дупница и т.н. Искаме това да се промени, а не да си чупим колите всеки ден. Но явно повечето хора се разочароваха от това, че промените не се случват или просто чакат на готово.”, споделя Чалгънов.

Кметът Владимир Георгиев също присъства на протеста, а колите обиколиха града, минавайки по централните улици и завъртайки няколко кръга около кръговите кръстовища Самоков – София и Самоков – Боровец.
За сега не се знае още дали ще продължат протестните действия и под каква форма.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close