Слайд категория

Простени Поклади мина без инциденти

kopa billaДесетки самоковци излязоха по копите в града да поискат и да дадат прошка, въпреки че минути преди 19.00 часа над града се изля проливен дъжд.

Приблизително около този час в различните краища на Самоков бяха запалвани ритуалните огньове. Точно над супермаркет „Билла” общинското ръководство, заедно с много хора, сложиха началото на Прошка.

Кметът на общината предварително беше издал заповед да не се използват гуми при направата на копите, а само смрика и други дървесни видове. В заповедта са определени и местата, на които по махали могат да се поставят купи – за кв. „Боричо“ мястото е на площадчето между улиците „Пирин“, „Подридна“ и „България“, за кв. „Възраждане – паркинга пред бл. 6, за кв. „Самоково“ – паркинга пред „Самоковска текстилна компания“, за 4-ти квартал – терена над СОУ „Отец Паисий“, бившия конски пазар и за центъра – терена над Билла.

Въпреки че кметът забрани да се използват бомбички и други взривоопасни материали, това мина между ушите на самоковци, които отново си помислиха, че са на някое бойно поле и смело замеряха пиратки. Трябва да се отбележи, че благодарение на обилната влага, взривовете бяха доста по-малко в сравнение с предходни години, когато и подобни заповеди обаче нямаше. Съгласно заповедта, нарушителите ще понесат съответната наказателна отговорност, определена от Закона.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close