ОбществоРегионални

Проплакаха първите бебета на Самоков за 2019 г.

Самоков 365

Проплакаха първите бебета на Самоков за 2019 г. В 12 часа на 4-ти януари проплака Стефани, първо дете за 17-годишната Юлия Емилова. Малката госпожица се появи на бял свят благодарение на грижите на д-р Спасов и акушерката Асенова. „Да е жива,  здрава и много да ни радва”, пожела щастливата майка.

Стефани е кръстена на баба си по бащина линия, която се казва Стоянка. Първото бебе, орисало Самоков през новата година тежи 2.350 кг. Бащата – Росен Трайков на 19 години се занимава със строителство. По традиция общинското ръководство връчи грамота и плакет на новороденото. Такива имаше и за красивата Елена, проплакала малко по-късно същия ден. Закъснял, но скъп подарък – дъщеричка получиха нейните родители – Христина Кабадийска и Явор Пандурски от Драгушиново. „Елена да стане гордостта на семейството”, пожела Христина, която работи като сладкар.

По повод събитието, д-р Пламен Спасов – началник АГО при МБАЛ-Самоков оповести, че през 2018 г. година в родилното отделение на самоковската болница са проплакали общо 287 мъничета, което е с 20 повече в сравнение с предходната 2017. Жени от Долна баня, Костенец, Ихтиман идват, за да родят в МБАЛ-Самоков. Здраве за всички – родилки, бебета и персонал през новата година, пожела д-р Спасов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close