Седмицата

„Промени Самоков” отново ще залесява

nieМария Галчева

След като станахме популярни с поголовното изсичане на дърветата по местата, наречени паркове /да не говорим за останалите/, стана традиция пролет и есен да заселяваме Ридо и Лаго.

Групата „Промени Самоков” отново приканва и изпитва чувството на самоковци за дълг към опазването на гората с поредната си „горска” акция. Момичетата и момчета се организират изцяло онлайн, като информация за самата група и за нейните инициативи може да се намери в социалната мрежа facebook на  едноименната страница  Промени Самоков.

Последната акция на групата беше през  есента, когато бяха засадени над 200 дръвчета – акации, червен дъб и борчета, в сърцето на най-зле пострадалата част от изсичането на гората ни – Ридо. Станалото нарицателно сечище обаче продължава да разширява своя периметър, въпреки усилията на тези млади хора, които не срещат подкрепата на институциите в тази своеобразна битка.

Поредното залесяване ще бъде  сега в събота, малко след Седмицата на гората – сборен пункт е паркингът на „Самоковска комуна” в 11.00 часа. Оттам посоката е нагоре към Лаго. Фирма „Вива лес” отново осигурява фиданките, но този път помощ с разсад оказва и Държавно горско стопанство, които ще осигурят  допълнителен брой дървета.

Идеята на ентусиастите е след това, ако времето позволи да си спретнат и една чушка-пръжка.

Надсловът на акцията тази година е „Не бъдете апатични, опазването на гората е и наша грижа!”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close