Регионални

Пролетно почистване на Боровец и Самоков

Община Самоков организира почистване на града и курорта Боровец.

IMG_1385Община Самоков изготви мащабна програма за пролетно почистване, в която са включени дейности по почистване на зелени площи, както и интензивно извозване на отпадъците от извършеното от гражданите почистване. Във връзка с предстоящите празници от общината организираха почистване и измиване на улиците около черквите и в централната част на града. Днес приключиха дейностите, като всички посочени пространства вече са основно почистени и измити. Продължава и работата по пролетното почистване на града, където са ангажирани с дейностите лица по програмите за заетост, както и звено „Озеленяване” към общината. Извършва се косене на зелените площи и почистването им от трева и отпадъци. Друга група е ангажирана с почистването на пясъчните наноси през зимата. Приключиха дейностите по главните пътища и входно-изходните артерии. В момента групите са насочени да работят по тротоарите в града и междублоковите пространства.

В програмата са включени още дейности по почистване на нерегламентирани сметища, както и почистване коритото на река Искър. Коритото на реката бе почистено от групи от програмите по временна заетост. Традиционната кампания през юни също предвижда почистване на коритото, както и зарибяване с 10 хил. броя рибки – балканска пъстърва.

В Боровец също работят групи по почистване. Измиване на улиците в курорта е предвидено да бъде направено в средата на май

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close