ОбществоРегионални

Прокурорът Христо Белстойнев с обвинение за хулигански действия

Анелия Балабанова

Скандален случай с участието на Христо Белстойнев – прокурор в Районна прокуратура-Самоков стана факт през последните дни. На 12-ти юни по повод подаден сигнал на телефон 112 е започнало досъдебно производство за извършени хулигански действия, представляващи престъпление по чл.325 ал.2 от НК. Магистратът е нападнал жена на паркинга пред сградата на РС-Самоков. В тази връзка той е призован на 17.06.2019 г. за привличане към наказателна отговорност и разпит в качеството на обвиняем.

Разследването се провежда от следовател при СО-СГП под надзора на Софийска градска прокуратура /СГП/. До момента е установено, че на 12.06.2019 г. на въпросния паркинг прокурорът е извършил хулигански действия и нанесъл побой на свидетелката Д.Г. Пострадалата е настанена в самоковската болница, където се охранява. Нараняванията на пациентката представляват леки телесни увреждания, информира д-р Стойчо Гълъбов. „Те са по-скоро козметични като се имат предвид хематомите и охлузванията по лицето и горната част на тялото” – сподели още специалистът. По думите му жената няма комоцио и си спомня ясно цялото събитие. Консултирана е с невролози и са направени съответните снимки.

Към настоящия момент са извършени процесуално-следствени действие и разследването по случая продължава. Самият Христо Белстойнев отказа да коментира казуса и обеща да го направи след изслушването в понеделник. Тогава ще стане ясно дали ще продължи да бъде действащ прокурор в Районна прокуратура-Самоков. Развръзката предстои в следващите дни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close