ОбществоРегионалниСамоков

Проект за изграждане на парк „Песъко” в Боровец ще се реализира тази година

„Самоков 365“

 Проект за изграждане на парк „Песъко“ в курорта Боровец ще се реализира тази година.Кметът Владимир Георгиев и директора на строителната дирекция Красимира Костадинова се срещнаха на място с проектанта и изпълнитела на проекта. Целта на срещата бе да се огледа съществуващото положение и да се вземат подходящи решения за реализацията на проекта. Обсъдени бяха детайли, свързани с настилката, както и въпроси относно етапите и начините на реализация.

Проектът е изготвен от ландшафтен архитект Мирослава Мерекьова, която подчерта, че се е придържала изцяло към съществуващата ландшафтна структура, а разработката е съобразена изцяло с екологичните изисквания, залага на природните елементи. Проектът предвижда изграждане на екопътека, която ще започне от пробива до хотел „Иглика и ще продължи през целия терен до Стария център на Боровец. Тази зона е историческа и всички дейности са съгласувани и с Националния институт за културно наследство.

Проектът предвижда изграждане на алея, което да се ползва за разходка сред природата или от колоездачи. Към алеята ще има две зони за спорт с фитнес уреди и зони за отдих. Ще се използват изцяло естествени материали от камък и дърво. При реализацията на проекта зоната ще бъде основно почистена от паднали дървета. Проектът ще стартира в максимално кратки срокове, като предстои изграждането нас алеята да започне от долната част.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close