РегионалниСамоков

Проект за достъпна среда ще се реализира в Младежкия дом

Самоков 365

Община Самоков подготви и кандидатства с проект за финансиране пред Агенция за лица с увреждания. Тази седмица стана ясно, че от агенцията са одобрили финансирането за изграждане на подемник на стълбите в Младежкия дом.

Проектът включва монтаж на трасе и подемник с размери 80/125 см, който може да се ползва от трудноподвижни лица и лица с увреждания за да посетят Младежкия дом. Подемникът, който ще бъде монтиран ще функционира с акумулаторна батерия и ще бъде снабден с радиоконтрол за повикване. Това е единственото възможно решение за осигуряване на достъпна среда за лица в увреждания в сградата, тъй като конструкцията й не позволява поставянето на асансьор. Проектът е на стойност 35 840 лв. и изпълнението ще се финансира на 100% от Агенцията за лица с увреждания. Това е чудесно допълнение към реновациите, които се предвиждат през тази година в сградата на Младежкия дом. Припомняме, че Община Самоков спечели проект по „Красива България” за ремонт на залите.

Изграждането на подемника е втория проект, който Община Самоков печели пред Агенцията за лица с увреждания. В края на 2016 бе изграден асансьор за трудноподвижни хора, чрез който се осигури достъпна среда до Художествената галерия и библиотеката.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close