ОбществоРегионални

ПРОЕКТ ВР. МУСАЛА – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА И УСПЕШНА

Планираната дата за покоряване на първенеца на Балканите, вр. Мусала от Влади 07.03. се оказа ден с много силен вятър и неблагоприятни условия, но пък за сметка на това 08.03. навръх Празника на жените нещата изглеждаха много оптимистични и именно с голям ентусиазъм от всички започна денят. Всички пристигнаха в ранни зори в Боровец. Екипът имаше среща в станцията на ПСС в курорта, където се проведе инструктаж на всички, които следваше да вземат участие в изкачването.

Самият Влади пристигна на долна станция на Кабинкова въжена линия „Ястребец“ преди 8:00 часа и започна екипирането си. Поетапно цялата група се присъедини към него с част от необходимата екипировка. „Бороспорт” имаше свои представители като част от екипа, чиято задача беше да осигурят безпроблемното осъществяване на начинанието. Лифтът заработи по-рано от обичайното, за да може да качи целия багаж и с първите кабини да се придвижат и „главните герои“ в покоряването на върха. Времето беше благосклонно и през целия ден- слънчево и приятно. Точно в 14.58 часа на 8 март всички пристигат на Мусала. Там Влади е разчувстван от нарисуваната картичка от дъщерята на доброволеца в екипа Захари Недялков (служител в метеорологичната станция на Мусала през лятото и служител в “Бороспорт” през зимата). Много емоции и радост за всички, които въпреки умора сияят от щастие.

Пътят обратно е по-лек – мисията е изпълнена успешно и гледката от върха и свързаната с това емоция дават криле на групата.

Около 18:00 часа всички слязат обратно с кабинковия лифт, който остана да работи до по-късно, за да изчака целия екип и да го свали към централната част на Боровец.

Много желание, воля, истински борбен дух, една мисия и добри приятели – с тези думи може да се опише вчерашния вълнуващ за всички ден. Вълнуващ за самия Влади, за най-близките му, за хората около него, но и за всички нас, които с интерес и вълнение проследихме пътя на това голямо предизвикателство.

Можем да пожелаем на всички, независимо от положението, в което се намират да намерят поне част от енергията, с която разполага Влади, защото дори и толкова малко, ще бъде достатъчно за големи постъпки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close