Спорт

ПРОЕКТ ВР. МУСАЛА ИЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ИЗКАЧИШ ПЪРВЕНЕЦА НА БАЛКАНИТE В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА

vladigyurovЕкип от амбициозни млади хора, цялостна подкрепа от всички ангажирани институции – НП „Рила“, ПСС, „Бороспорт“ АД, една мечта и един много силен дух. Това е нужно, за да се реализира това сериозно начинание  – изкачване на вр. Мусала от Влади, който от 15 години е в инвалидна количка. Датата е определена – 07.03.2016, стискаме палци и времето да е благосклонно!

Виновникът и главното действащо лице е Влади Гюров на 34 години, последните 15 от които  – ниво за напреднали. В резултат на спортен/птп инцидент на 11 Септември 2000 г. претърпява сериозен инцидент, който го приковава към инвалиден стол. За един миг животът му се преобръща, заменя изтърканите маратонки и мазолите по краката с изтърканите гуми на “инвалидната” си количка и мазоли по ръцете. Невероятен дух, достоен за подражание човек, който само може да служи за пример на всички нас.

Въпреки физическите си ограничения упражнява всякакъв вид спортни дейности. Редува тенис, баскетбол, колоездене, плуване, и др. с летене, гмуркане и редови разходки из паркове, градове, села и паланки.

Живее с мотото: “Има ли желание, има и начин…” и може само да служи за подражание на всички нас!

Пълна информация за Влади, идеята, екипа може да бъде намерена на сайта: http://musala.onelifecharity.org/.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close