Слайд категория

Продължават проявите за патронния празник на СОУ „Отец Паисий”

sou ot paisiiМесец октомври тази година в СОУ „Отец Паисий” беше посветен на патронния празник на училището, който ще бъде отбелязан подобаващо на 1-ви ноември в едноименното самоковско читалище.

1-ви октомври – Денят на поезията и музиката беше ознаменуван с кратка програма и стихове, прочетени от Мария Маркова, ученичка в XIб клас и китарни изпълнения от Стефан Илиев от VIIIа клас и Мариета Балабанова от VIIб, подготвени от Христо Христов. От тази проява започнаха и другите инициативи.

На 10-ти октомври след часовете се проведе юбилейна (тази година се навършват 10 години от последното преобразуване на училището) щафета между учениците от петите и седмите класове. В надпреварата между Vа и Vб клас спечелиха учениците от Vа клас. А от седмите класове на първо място се оказа VIIа клас.

На 11-ти октомври пак след часовете се проведе лекоатлетически крос на 600 м. Участваха 50 момичета и момчета от V до VIII клас. При момичетата от V-VI клас на първо място е Георги Асенов от VIб, след него Радостин Ангелов и Николай Методиев също от VI-ти клас. А при момчетата от VII-VIII първа е Ивана Дамянова от VIIа клас, пред Габриела Станкова от VIIIи Никол Терзийска от VIIа клас. При момчетата в същата възрастова група, най-добър се оказа Димитър Кьосев от VIIа, който се нареди пред осмокласниците Иван Терзийски и Стефан Илиев. Съдии на спортните прояви бяха ученици от XI клас, а всички призьори бяха наградени.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close