Слайд категория

Програма „Коменски” завърши с голям концерт в ДНА

komenski 1В сряда вечерта в 19.00 часа в ДНА се проведе концерт на учениците участници по проект „Коменски”. Участници в него бяха и гостите на ПГ по туризъм от 7 страни, сред които Гърция, Латвия, Италия, Испания, Германия, Полша и домакините от България.

Секторна програма “Коменски” е с  дейност  Многостранни партньорства” Проект: “Култура, климат и природа – отговорност за нашето европейско бъдеще”. В продължение на две години ученици и учители от тези седем европейски страни работят съвместно по теми, свързани с културата, промените с климата и екологичния начин на живот. Работата по всяка една от темите приключва с изработване на общ продукт, които ще бъде представен по време на мобилност. Целта на проекта е да се обмисли идеята за това как по-отговорно да се живее в глобалния свят.

Концертът беше с продължителност един час. Представиха се презентации за всяка среща в отделните държавите. От наша страна се включиха детска вокална група „Медени звънчета”, както и танцова група от село Райово. Някои от останалите участници представиха традиционни песни от техните страни, а за финал беше изпълнена песен, специално създадена за проекта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close