ЗлободневноРегионалниСамоков

Проверяват самоковската прокуратура заради поставения под домашен арест дрогирания шофьор

Наблюдаващият делото прокурор – в тримесечна командировка

„Самоков 365“

Върховната прокуратура извършва проверка на Районна прокуратура – Самоков. Това се наложи след тежкия инцидент, разиграл се на 12 юни в града, при който 24-годишния Виктор Делигълъбов, под въздействието на наркотици, прегази служителка на „Синя зона“. Той получи мярката „домашен арест“ в неделя. Решението на съда в Самоков ще се обжалва пред Окръжен съд.

Вчера самоковци излязоха на протест, организиран от близките на пострадалата жена, като иронично аплодираха решението на магистратите. От Районния съд отказаха да съобщят мотивите, с които е взето решението 24-годишният мъж да бъде пуснат под домашен арест. Близките на пострадалата настояват за справедливо наказание, успяха да се срещнат и с главния прокурор Иван Гешев. Състоянието на 50-годишната жена остава критично.

Междувременно стана ясно, че наблюдаващият прокурор по делото е изпратен на тримесечна командировка, съобщиха от dir.bg.

„След като можем да повдигнем обвинение на Божков, не ни притеснява нищо”, казва Гешев. Той поясни още, че прокурорът от Самоков – Емил Трендафилов, който доскоро наблюдава делото, е командирован в Козлодуй за три месеца. Това е станало на 16 юни, а причината е подпомагане на колегите в дунавския град. Делото вече се наблюдава от Окръжна прокуратура в София.

Вчера стана известно, че апелативната прокуратура в София проверява Районната прокуратура в Самоков, в която работят трима прокурори, един от които е командированият.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close