ОбществоРегионални

Проверка от областна администрация  на София област в община Самоков премина без забележки

„Самоков 365

Вчера в община Самоков бе извършена проверка от областна администрация на Софийска област, като бе проверено изпълнението на предлаганите от общината услуги, нивото на административно обслужване и прилагането на нормативната база.

От областта високо са оценили това, че общинска администрация изпълнява въведеното непрекъснато работно време. Въведените с измененията от април новости в Наредбата за административно обслужване се изпълняват. Проверени са използваните бланки, работата по нормативната база и др. Високо са оценени предоставените възможности за различни начини на плащане, както и осигурената достъпна среда.

От проверката е изготвен протокол, в който се посочва високата оценка за административно обслужване. Община Самоков, като форма на мониторинг за обслужването, въведе и анкети, чрез която да получава и оценката на гражданите си за обслужването. Резултатите от анкетите се анализират два пъти месечно. Анализите показват, че най-голям дял от анкетираните са ползвали услугите на местни данъци и такси, след тях са услугите за гражданско състояние. Обобщена оценката за обслужването е добро и любезно, отговор, посочен от 69% от анкетираните. По отношение на времето за обслужване, почти във всеки мониторинг, най-голям процент от отговорите, около 75% са заявили, че са обслужени за по-малко от пет минути. Забелязва се, че обслужените за над 20 минути, са били в периода 12.00-13.00 ч., когато работи само едно гише в Центъра за обслужване на граждани.

Друг аспект в анализа са препоръките на гражданите. Почти 30% от анкетираните посочват, че е необходимо да се подобрят условията и обстановката на обслужване. Това е почти константа във всеки доклад за мониторинг. В тази връзка от Община Самоков планират да бъде извършен основен ремонт в Центъра за информационно обслужване, с цел да се подобри обстановката и да се осигурят по-комфортни условия на гражданите, които ползват услугите на общината.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close