ОбществоРегионални

Проверени са осем аптеки в Самоков по разпореждане на Окръжна прокуратура

Самоков 365

Окръжна прокуратура – София е разпоредила проверка, свързана с продажба на лекарствени продукти в аптечната мрежа на територията на Софийска област. Целта е предприемане на мерки за предотвратяване на продажбата им на спекулативни цени, в условията на усложнена епидемична обстановка в страната. Извършването на проверката е било възложено на Регионална здравна инспекция, Регионална дирекция на комисията за защита на потребителите, Териториална дирекция на НАП и Областна дирекция на МВР – София.

Към настоящия момент контролните органи са проверили редица аптеки, избрани на случаен принцип – 9 в гр. Ботевград, 6 в гр. Ихтиман, 6 в гр. Елин Пелин, 3 в гр. Костинброд, 8 в гр. Самоков, 4 в гр. Сливница, гр. Божурище и гр. Драгоман.

В резултат на извършените проверки са били констатирани четири случая на нарушения в гр. Елин Пелин. Те касаят липса на обозначени цени на изложените продукти и установена разлика между наличните пари в касата на търговския обект и реално извършените продажби. Не са били установени случаи на спекула с цените на лекарствата. Работата, свързана с извършването на проверки, продължава под надзора на Окръжна прокуратура – София и съответните районни прокуратури.

От пресцентъра информират, че са направени проверки и на общините във връзка с изпълнението на мерките и препоръките, въведени със заповед на министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г. В резултат на получената информация е установено, че във всички 22 общински администрации на територията на Софийска област и в областната администация стриктно се спазват мерките и препоръките, целящи превенция и опазване здравето на населението и служителите.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close