ОбществоРегионалниСамоков

Приютът за кучета в Самоков – готов до лятото, това обещават от Община Самоков

„Самоков 365“

Приютът за кучета в Самоков ще бъде готов и функциониращ до лятото, с тази прогноза се ангажираха от общинска администрация.

Помещението, което ще приюти бездомни животни, се намира в село Продановци, в сградата на бившия стопански двор. Сградата е едноетажна, с голям двор и е подходяща за тази цел. Решението за създаването на приюта идва с решение на Министерски съвет от 12 ноември 2021 година.

Припомняме, че имотът беше собственост на Министерство на земеделието, храните и горите – Българска агенция по безопасност на храните. Община Самоков заяви желание да стопанисва имота, с цел изграждане на приют за бездомни животни още през 2017 година. Няколко години по-късно нещата се раздвижиха.

С ремонта сградата ще бъде преустроена със следните помещения: приемна, санитарни помещения за персонала, съхранение на оборудване за почистване и дезинфекция, отделение за настаняване на кучета, помещение за извършване на ветеринарно-медицинска дейност, настаняване на две здрави животни, помещения за болни и наранени кучета, карантинно помещение, хладилна камера, помещение за съхранение и приготвяне на храна, баня и тоалетна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close