ОбществоРегионалниСамоков

Приносът на Самоков за кампанията „Капачки за бъдеще” е 1158 кг.

Анна Манова

Град Самоков се включи за пореден път в националната инициатива по събиране на пластмасови капачки. Като приносът този септември е 1158 кг., събрани  в рамките на пет месеца. Количеството е поне два пъти повече спрямо септември 2018 година, когато бяха предадени 450 кг. капачки, събрани от различни учреждения в сборния пункт на ОУ „Христо Максимов”. Общото количество бе предадено в края на септември на паркинга на площад „Батенберг” в столицата.

Кампанията „Капачки за бъдеще” се провежда в цялата страна, а събраната сума пари ще бъде за закупуване на медицинска апаратура за общинските болници в страната. Другата цел на кампанията е да се работи в посока на намаляване на замърсяването. Желанието на организаторите е до до края на 2019 г. да подменят най-старите кувьози в малките общински болници. Кампанията е на по –малко от 2 години, но вече са закупени 12 кувьоза.

От април месец тази година има и поставено метално сърце в Крайречния парк, за по-лесен достъп на всички, които искат да се включат в благородната инициатива. Радващ факт е, че доста често сърцето е препълнено от капачки и местните доброволци го изпразват. В началото на месец октомври същото сърце е монтирано и в самоковското село Бели Искър.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close